Rehabilitering av marmor og annen naturstein

Respo Terrazzo kan tilby rehabilitering av trapper og gulv i marmor og annen naturstein.

For denne typen prosjekter har vi i utgangspunktet tre alternative behandlinger:

Den enkleste behandlingen er en RENS, som innebærer maskinskuring med rensemidler og diamantpads. Overflatebelegget (gammel polish, smuss etc.) fjernes og gir trappen en ren overflate. Belegget settes til slutt inn med STEINFIX 60 eller annen egnet impregnering.

Neste nivå ENKEL REHABILITERING, inkluderer diamantslip i to steg som tar bort ca. 1 mm av det øverste stein laget. Overflatebelegg, mindre ujevnheter, forvitring og riper vil bli borte, og man får frem terrazzoens opprinnelige farger. Belegget (mattslipt) vaskes til slutt med STEINFIX 40 og impregneres med STEINFIX 60. Løsningen er ofte valgt for trapper i borettslag etc.

Den mest eksklusive behandling er TOTAL REHABILITERING. Denne innebærer full diamantslip i fem steg, som tar bort ca. 2-3 mm av det øverste stein laget. I tillegg inkluderer denne behandlingen full sparkling av alle små hull og porer. Overflatebelegg, ujevnheter, forvitring, små og store riper vil bli borte, og trappen fremstår tilnærmet som ny. Belegget (vanligvis finslipt) vaskes til slutt med STEINFIX 40 og impregneres med STEINFIX 60. Løsningen velges gjerne for terrazzo og naturstein i offentlige og andre ærverdige bygg.


Ta kontakt
med en av våre rådgivere for en uforpliktende befaring og et pristilbud.