Terrazzo Rehabilitering

Respo Terrazzo AS har lang erfaring i renovering av eldre terrazzogulv, trapper etc. Vi utfører reparasjon av belegg, modifiseringer og slip av gammel terrazzo og naturstein. Som en del av Nordens fremste produktutviklingsmiljø er vi i stand til å ta frem prøver som blir tilnærmet likt ditt opprinnelige terrazzo belegg, selv om dette er over 100 år gammelt.

 

Det flotte med terrazzo er at det som regel er fullt mulig å den tilbake til opprinnelig stand, selv om slitasjen har vært stor og vedlikeholdet begrenset.

Tre alternative behandlinger

Ved rehabilitering av trapper og gulv, har vi utgangspunktet 3 ulike behandlinger å velge mellom:

  • Vår enkleste behandling er en RENS, som innebærer maskinskuring av terrazzoen med rensemidler og diamantpads. Overflatebelegget (gammel polish, smuss etc.) fjernes og gir terrazzoen en ren overfalte. Belegget impregneres til slutt med Steinfix 60.
  • En ENKEL REHABILITERING inkluderer diamantslip i to steg som tar bort ca. 1mm av terrazzoen. Overflatebelegg, mindre ujevnheter, forvitring og riper vil bli borte, og vi får frem terrazzoen opprinnelige farger. Terrazzoen slipes inntil 400grit før den renses med Steinfix 40 og impregneres med tilpasset Steinfix impregnering.
  • Vår mest eksklusive behandling er TOTAL REHABILITERING. Denne innebærer full diamantslip i fem steg som tar bort ca. 2-3mm av terrazzoen. I tillegg inkluderer denne behandlingen hel- sparkling av alle små hull og porer i terrazzoen. Overflatebelegg, ujevnheter, forvitring, små og store riper vil bli borte, og terrazzoen fremstår tilnærmet som ny. Terrazzoen finslipes inntil 400 grit før den renses med Steinfix 40 og nano impregneres med Steinfix 100+ og Steinfix 60.

Er terrazzoen i god stand kan ofte en RENS være et godt og rimelig alternativ. Er det imidlertid også behov for å gjøre en del reparasjoner i den gamle terrazzoen (sprekker, avskalinger, sår etc), vil disse slipes etter utbedring. Da anbefaler vi som regel også at resten av belegget slipes (ENKEL / TOTAL REHABILITERING), for at reparasjonene skal bli så lite synlige som mulig. Er man i tvil om hvilken behandling man ønsker, setter vi ofte en referanseprøve som dere godkjenner før oppstart av prosjektet.

Uavhengig av type behandling vil vi alltid sette inn terrazzoen med beskyttende impregnering etter utført arbeid. Dere vil også få en FDV, som forteller hvordan daglig og periodisk renhold av terrazzoen bør utføres for at den skal forbli fin.

Ta kontakt med en av våre rådgivere for en uforpliktende befaring og et pristilbud.

 

Før:

Etter:

Etter:

Før:

Etter:

Rehabilitering av trapp ved Ris Skole

Rehabilitering av trapp ved Ris Skole