Respo Terrazzorehabilitering

Det flotte med terrazzo er at det som regel er fullt mulig å den tilbake til opprinnelig stand, selv om slitasjen har vært stor og vedlikeholdet begrenset. Ved rehabilitering av trapper og gulv, har vi utgangspunktet 2 ulike behandlinger å velge mellom:

DYPRENS
Dyprens innebærer maskinskuring av terrazzoen med rensemidler og diamantpads. Overflatebelegget (gammel polish, smuss etc.) fjernes og gir terrazzoen en ren overfalte. Terrazzoen impregneres til slutt med tilpasset impregnering som et proaktivt tiltak mot skitt og smuss.

REHABILITERING
Rehabilitering innebærer en dyptgående diamantslip som fjerner ujevnheter, forvitring, små og store riper i terrazzoen. Dette gir terrazzoen en overflate som er jamn og lettere å vedlikeholde, samtidig som utseende blir penere og den opprinnelige fargen kommer frem. Terrazzoen anbefales impregnert til slutt med tilpasset impregnering som et proaktivt tiltak mot skitt og smuss.

Er terrazzoen i god stand kan ofte en DYPRENS være et godt og rimelig alternativ. Er det imidlertid også behov for å gjøre en del reparasjoner i den gamle terrazzoen (porefylling, sprekker, riss, avskalinger, sår etc.), vil disse slipes etter utbedring. Da anbefaler vi som regel også at resten av belegget slipes (REHABILITERING), for at reparasjonene skal bli så lite synlige som mulig. Er man i tvil om hvilken behandling man ønsker, setter vi ofte en referanseprøve som kunden godkjenner før oppstart av prosjektet.

Uansett utførelse vil vi utarbeide en FDV, som forteller hvordan daglig og periodisk renhold av terrazzoen bør utføres for at den skal forbli fin.

Ta kontakt med en av våre rådgivere for en uforpliktende befaring og et pristilbud.

Før:

Etter:

Etter:

Før:

Etter:

Rehabilitering av trapp ved Ris Skole

Rehabilitering av trapp ved Ris Skole