Terrazzo Støp

Støpt terrazzo er aktuelt der man ønsker fugefrie, slitesterke og dekorative overflater som er lette å holde rene. Belegget brukes til både store gulv som kjøpesentre og terminaler, samt mindre gulvarealer som vestibyler, trapperom og korridorer.

Sementbasert terrazzo– det naturlige materialet
Terrazzo er et av verdens første gulvmaterialer og ble benyttet allerede i antikken. Siden den gang har materialet bevist sin funksjon og kvalitet, og er i dag et av de mest miljøvennlige materialene som finnes.

Terrazzo betong, eller kunstbetong som den også kalles, kan støpes og slipes i en rekke ulike former og farger. Ferdig belegg bygger mellom 12 og 18 mm. Stenene kan variere i farger og størrelse i tillegg til fargen på selve sementen. Derfor kan terrazzo-overflaten inneholde estetisk tiltalende «overraskelser» i form av områder med steiner i avvikende farger og innstøpte detaljer i andre materialer.

Overflaten kan kompletteres med taktil merking for synshemmede, en sittebenk kan «vokse opp» av gulvet osv. Vi tilbyr sokler i samtlige fargekombinasjoner. Ved riktig vedlikehold holder gulvet seg like pent i lang, lang tid. Det er heller ikke noe problem å slipe opp og rehabilitere gammel terrazzo, slik at den blir tilnærmet som ny.

Våre sementbaserte terrazzogulv legges alltid ihht. Sintef Byggdetaljer nr. 541.210

Her ser du et utvalg av grunnfarger til ditt unike gulv. Du kan selvfølgelig også få et gulv helt tilpasset dine ønsker.

Klikk her om du ønsker å få tilsendt prøver.

Trykk på bildene for å se mer: